Thema-avond

Op 19 maart wordt er in samenwerking met de ouderraad en de leerlingbegeleiding van Broekland voor de 10e keer een thema-avond voor ouders, docenten en andere belangstellenden georganiseerd. Dit maakt deze avond extra speciaal.
Als plenaire start hebben we een spreker uitgenodigd die het thema 'Het puberbrein, help mijn puber is gek!' zal bespreken. Want waarom gedraagt een puber zich toch anders? Hoe moet u ermee omgaan en wat moet u niet doen? Is het nu zo abnormaal hoe hij/zij zich gedraagt? Komt alles wel goed? Wat speelt zich in het brein allemaal af? Je kunt een puber namelijk niet behandelen als een volwassene.
Na dit boeiende thema van Jo Vandermeulen, neuropsycholoog, kunt u kiezen voor één van de volgende workshops:
1. Uw kind en Social Media
2. Motivatie
3. Risicovol gedrag
4. Het werkgeheugen
Meer informatie over de inhoud van deze workshops kunt u vinden via de onderstaande link. 

Het programma zal er als volgt uitzien:
19:00 uur – 19:05 uur Opening door Bert Pelt
19:05 uur – 20:05 uur Plenair thema 'Het puberbrein, mijn puber is gek!'
20:05 uur – 20:20 uur Pauze: gratis koffie/fris
20:20 uur – 21:20 uur Keuzeronde themabijeenkomst
21:20 uur – 21:30 uur Nazit voor wie nog wat wil napraten

De ouderraad en de leerlingbegeleiding denken met deze onderwerpen aan te sluiten bij de vraag van veel ouders. In voorgaande jaren was de belangstelling zeer groot. Wij hopen ook nu weer op een grote opkomst!

Klik hier voor meer informatie over het programma.

Aanmelden kan via de onderstaande link.

Excellente school

Op maandag 22 januari hebben we het predicaat Excellente school ontvangen. Voor ons is dit een werkelijk fantastisch resultaat waar alle medewerkers en leerlingen van de school trots op mogen zijn!

Het predicaat Excellente school is een bewijs van bijzondere kwaliteit, uitgereikt door de Inspectie van het Onderwijs. Een hele mooie prestatie; er zijn niet veel voortgezet onderwijsscholen in Limburg die dit predicaat reeds een keer ontvangen hebben. Het Broeklandcollege mag zichzelf tot 2021 Excellente school noemen. Vanochtend vond de officiële uitreiking plaats en werd het behalen van dit prestigieuze predicaat gevierd met een stukje vlaai voor iedereen!

Multicultipositivoproject

Een deskundige jury heeft Het Broeklandcollege positief beoordeeld. De jury is onder de indruk van de mate waarin opbrengstgericht werken en betekenisvol leren aan elkaar gekoppeld zijn. Op het Broeklandcollege worden actuele thema’s niet door afzonderlijke vakken benaderd maar door een samenwerking ervan. Zowel in de school als buiten de school is er veel aandacht voor verkenning van de maatschappij. Dit alles komt vooral tot uiting in het Multicultipositivoproject dat reeds 10 jaar bestaat en volledig geïntegreerd is in de school.

Bewuste en verantwoordelijke burgers

De jury heeft gezien dat onze leerlingen worden opgeleid tot bewuste en verantwoordelijke burgers van de toekomstige maatschappij. Zij voelen zich gezien en gehoord op school, ervaren positiviteit van het schoolteam, ondernemerschap en openheid. Daarbij zijn de resultaten goed en zijn ouders en leerlingen tevreden.

Dit alles heeft de Inspectie doen besluiten het prestigieuze predicaat aan het Broeklandcollege toe te kennen voor de duur van 3 jaar.

  

Lijst
Broekland schooljournaal

Voel je thuis op Broekland

Op Broekland haal je een diploma op een manier die bij jou past. Jouw kwaliteiten, mogelijkheden en ambities zijn daarbij het uitgangspunt. Op een veilige en warme school, want dát kenmerkt ons. Alle leerlingen volgen mavo-(opstroom)onderwijs en iedereen kent elkaar. Dus: voel je thuis op Broekland!

 Wees op de hoogte van al onze activiteiten en volg ons op Facebook!    

Enquête leerlingtevredenheid