Projecten

In ons kunst- en cultuuronderwijs worden er regelmatig projecten aangeboden. In brugklas 1 volgen de leerlingen een aantal projecten op de maandag- of donderdagmiddag. In TL3 wordt er een project tijdens het vak CKV gevolgd. Leerlingen van TL3 kunnen een project naar keuze uitvoeren.

Projecten CKV

Project 1: Logo 40 jaar Broekland

Leerlingen kregen de opdracht om een logo te ontwerpen voor de reünie 40 jaar Broekland. Het winnende ontwerp is gemaakt door Mike Brassee en Glenn Nowik uit TL3A. Het logo zal worden gedrukt op de flyers en banners ter promotie van de reünie.

Klik op het winnende logo om de overige ontwerpen te bekijken.

Project 2: Iterson koeltorens

In samenwerking met het vak wiskunde hebben onze leerlingen het kunstwerk Koeltoren nagemaakt.

Het koeltorenproject, naar een idee van Henk Vos en ontwerp van Maurer United Arcitects, is tijdens het "Jaar van de Mijnen" in Hoensbroek gerealiseerd. De kleuren van de koeltorens verwijzen naar de belangrijkste herkomstlanden van de oud-mijnwerkers.

Project 3: Buste

Leerlingen kregen de opdracht om een buste te beschilderen of beplakken in de popart-stijl. Popart (afkorting van popular art) is de naam van een stroming in de moderne beeldende kunst uit de vijftiger jaren.

Dit is een project in samenwerking uitgevoerd met Hartje Hoensbroek. De bustes komen in een leegstaand winkelpand  in het centrum van Hoensbroek te staan.

Project 4: Dans

Vol energie werd er een mooie streetdanceshow ingestudeerd o.l.v. Rycardeaux. De dames waren zeer enthousiast en hebben ervan genoten.

Project 5: Deejay

Tim Overdijk verzorgde de workshop deejay. Leerlingen werkten met een mengpaneel en konden hier zelf hun muziek mee samenstellen. Een leuke workshop om met het werk van een dj een aanraking te komen.

Project 6: Leer

Een nieuw project waarbij de leerlingen op een creatieve manier met het materiaal leer gewerkt hebben.Sem Dylan liet de leerlingen met stanleymessen, hamers en holpijpen het leer bewerken tot  een tasje, beurs of etui. 

Voor een impressie van bovenstaande workshops klik hier.
 

Filmprojecten B1

Leerlingen uit de brugklas werken tijdens de projecturen aan diverse filmprojecten. Neem eens een kijkje op ons YouTube-kanaal, hier vind je verschillende afleveringen van ons schooljournaal en diverse filmpjes over sport en het vak lichamelijke opvoeding op Broekland.

Deel dit bericht