Projecten

In ons kunst- en cultuuronderwijs worden er regelmatig projecten aangeboden. In brugklas 1 volgen de leerlingen een aantal projecten op de maandag- of donderdagmiddag. In TL3 wordt er een project tijdens het vak CKV gevolgd. Leerlingen van TL3 kunnen een project naar keuze uitvoeren.

Kunst en Cultuur

Brugklas 1 heeft in het rooster Kunst en Cultuur uren. Ze worden hier ingedeeld in kleine groepen en bij leerlingen van andere klassen. Zo leren de leerlingen in een veilige omgeving om met andere leerlingen samen te werken.

Boetseren

Samen met mevr. van Kessel gaan de leerlingen aan de slag met het materiaal klei. Ze maken van de klei mooie schaaltjes. Wanneer de klei gebakken is, worden de schaaltjes afgewerkt met glazuur.

Leer

Sem Dylan laat de leerlingen met stanleymessen, hamers en holpijpen het materiaal leer bewerken tot  een mooi tasje, beurs of etui. 

Film

De workshop film wordt verzorgd door Davy Bielen. Op de foto is een leerling te zien in de rol van een docent. Ze doet alsof ze naar huis belt, omdat ze zich zorgen maakt over een leerling die niet aanwezig is in de les. Als alle opnames gemaakt zijn, monteert Davy de film in elkaar en krijgen de leerlingen hun eigen film te zien.

Deejay

Een favoriete workshop is de workshop deejay onder begeleiding van Bob Mazgon. Leerlingen werken met een mengpaneel en kunnen hiermee zelf hun muziek samenstellen. Een leuke workshop om met het werk van een deejay een aanraking te komen.

Mindgym

Mevr. van Loo heeft de workshop mindgym geïntroduceerd. De leerling op de foto is op een creatieve manier haar gedachten op papier aan het zetten. 

Kruidenkunde

Een geheel nieuwe workshop is de workshop kruidenkunde. Leerlingen gaan met kruiden aan de slag en maken hier thee, olie, hoestsiroop of een zalfje mee. Dit allemaal onder de deskundige leiding van Serna Widdershoven.

Drama

Floor Jansen geeft de workshop drama. Ze is een deskundige dramadocent en leert de leerling, zich te verplaatsen in gevoelens van anderen.

Voor meer foto's klik hier.

Projecten CKV

Iterson koeltorens

In samenwerking met het vak wiskunde hebben onze leerlingen het kunstwerk Koeltoren nagemaakt.

Het koeltorenproject, naar een idee van Henk Vos en ontwerp van Maurer United Arcitects, is tijdens het "Jaar van de Mijnen" in Hoensbroek gerealiseerd. De kleuren van de koeltorens verwijzen naar de belangrijkste herkomstlanden van de oud-mijnwerkers.

Buste

Leerlingen kregen de opdracht om een buste te beschilderen of beplakken in de popart-stijl. Popart (afkorting van popular art) is de naam van een stroming in de moderne beeldende kunst uit de vijftiger jaren.

Dit is een project in samenwerking uitgevoerd met Hartje Hoensbroek. De bustes komen in een leegstaand winkelpand  in het centrum van Hoensbroek te staan.

Dans

Vol energie werd er een mooie streetdanceshow ingestudeerd o.l.v. Rycardeaux. De groep van 2017- 2018 was zeer enthousiast en hebben ervan genoten.


 

Deel dit bericht